ALS Ice-bucket Challenge

De Ice Bucket Challenge een internetmeme die in juli 2014 in omloop raakte waarbij deelnemers een emmer ijswater over het hoofd te gieten. De actie is bedoelt om aandacht te krijgen voor ALS patiënten met amyotrofe laterale sclerose. Er kunnen donaties worden gedaan aan de ALS Association, een Amerikaanse non-profitorganisatie die zich inzet voor ALS.

Veel bekende mensen deden mee, waaronder Giel Beelen, George W. Bush, Bill Gates, Oprah Winfrey, Will Smith, Mark Zuckerberg, Gordon Ramsey en Cristiano Ronaldo. Charlie Sheen deed een eigen versie waarbij hij geen water maar 10.000 dollar over zijn hoofd goot wat hij vervolgens gaat doneren. In de VS werd de actie populair door topsporters die video’s plaatsten en op Facebook en Twitter de actie onder de aandacht te brengen. Er zijn inmiddels al 2,4 miljoen video’s gedeeld waarbij de persoon in kwestie een emmer ijswater over zich heen gooit om aandacht te vragen voor de ziekte ALS.

Volgens de Wikipedia viel op het Schotse eiland Colonsay vijf keer de watervoorziening stil toen de inwoners massaal de Ice Bucket Challenge aangingen. In de VS werd een voortvluchtige crimineel opgespoord nadat hij aan de Ice Bucket Challenge had meegedaan en de videos op internet had geplaatst.

Geef een reactie!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *