Lokaal Beroemd in 368 Dorpen

Joep ten Hove en Thijs Meeuwsen staan dankzij een creatieve stunt in ruim 50 regionale en lokale kranten. Met een gezamenlijke oplage van 1.1 miljoen kranten hebben ze een groter bereik behaald dan de Telegraaf, de Volkskrant en het AD bij elkaar.

In het online tv-programma Bucket Boys, vroegen de beide mannen zich af of het mogelijk was om landelijk bekend te worden door lokale media aan te schrijven. In het nieuws komen is niet zo gemakkelijk, maar bij je plaatselijke weekblad heb je nog wel eens kans dat ze een ingezonden artikel over iets leuks willen plaatsen. Zo gezegd, zo gedaan.

Ruim 80 kranten trappen in creatieve stunt Bucket Boys

Een kant en klaar artikel over tv-idee.nl, een eerder project van de beide heren, werd gestuurd naar zo’n 100 lokale en regionale kranten in Nederland en België. Voor de gelegenheid hadden de ze zichzelf geïnterviewd. In het artikel pretendeerden de mannen dat ze beide geboren waren in de Kerkstraat, immers: ieder dorp heeft een Kerkstraat. De informatie in het artikel klopte allemaal, behalve de geboorteplaats, die werd per dorp aangepast. Media vroegen telkens om een unieke, nog niet gepubliceerde foto, maar ze hebben telkens dezelfde foto ingestuurd.

Dat waar de mannen op hoopte, gebeurde. Een groot deel van de kranten publiceerde het artikel. Af en toe moesten ze een accent nabootsen aan de telefoon om eventuele twijfel weg te nemen, maar meestal werd het zonder enig contact, klakkeloos overgenomen. De ruim 50 kranten worden in totaal in 368 dorpen bezorgd. Daarnaast staan de heren nog op 36 nieuwssites. Met de stunt wilde ze testen hoe gemakkelijk lokale media zich om de tuin laten leiden en ze wilden aantonen dat je door creatief te zijn landelijk bekend kunt worden. Immers: wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd.

In het programma Bucket Boys worden ingezonden bucketlists op een creatieve manier volbracht door Thijs en Joep. Bekend worden stond bij henzelf op het lijstje.

Geef een reactie!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *